4 Temmuz 2014 Cuma

Çocuklarda Yüzme Eğitimi

Yüzme, suda yapılan ve vücuttaki tüm kasların kullanıldığı yoğun bir spordur. Vücut gelişimine olumlu katkı sağlar. Yüzücülerin kalbinin boyutları, yüzme sporundan dolayı spor yapmayan insanların kalbinin 2 katı büyüklüğündedir, bu büyüme kalbe daha fazla kan dolmasından kaynaklanmaktadır.

Dünyada yüzmeye başlama yaşı 3'tür, uzmanlar tarafından da tescil edilen 3 yaş, yüzmeye başlamak için idealdir. Avrupa ülkelerinde çocuklar doğumdan itibaren suyla tanıştırılmakta, yaz - kış ayrımı yapılmadan yüzdürülmektedir. Ülkemizde de gelişen teknoloji ve yapı sektörü yüzme havuzlarına mükemmel düzeyde yalıtım, ısıtma veya soğutma uygulanmasına olanak sağlayarak bu havuzlarda 4 mevsim yüzülmesine imkan vermektedirler.

www.istanbulyuzmeokulu.com  olarak, spora başlatacağınız 3-5 yaşlarındaki çocuklarınıza en uygun branşın yüzme veya jimnastik olduğunu düşünüyoruz. Çocuklarda 3 yaşında başlayan yüzme eğitimi, iskelet yapısının gelişiminden iştahına kadar olumlu katkı sağlar. Yüzme sırasında beyine daha çok oksijen gittiği ve tüm kaslar çalıştığı için belirli derecede efor sarf edilir. Yapılan spor, çocuğun iştahını artırır. Yüzme kurslarına katılan çocukların aileleri, çocukların yüzme öncesine göre iştahlarının daha fazla açıldığını fark etmişlerdir.

Yüzme sporuyla uğraşan çocukların hastalıklara özellikle grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara daha çabuk yakalanacağı gibi yanlış bir düşünce vardır, tam tersi gribal enfeksiyonlara yakalanma olasılığı çok düşüktür, hastalıklarla mücadelede önemli rol oynayan antikorların sayısı yüzme sırasında artmaktadır, bunun da gribal enfeksiyon ve soğuk algınlığı gibi rahatsızlıkları en aza indirdiği bir gerçektir.

Yüzme gibi bireysel sporların çocuğu sosyalleştirdiği gibi, tek başına bir şeyleri başarmanın da hazzını yaşatmaktadır. Çocukların yüzme aktivitelerinden yararlandırılması, çocuğa her yönden olumlu katkı sağlayacaktır. Disipline dayalı bir spor dalı olduğu için, sporda başarılı olan öğrencilerin derslerinde de aynı durum gözlenmiştir. Aynı zamanda yüzme sporunu yapan çocuklar, kazanma ve kaybetme gibi hayatın en önemli iki olgusunu küçük yaşlardan itibaren öğrenmektedirler.
www.istanbulyuzmeokulu.com  sayesinde sizde yüzme öğrenebilir, yazın iş yoğunluğundan vb. sebeplerden gidemediğiniz deniz keyfini sonuna kadar yaşayabilirsiniz. Ayrıca yüzme konusunda uzman eğitmenlerle öğrenmenin tadını çıkarabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder